4 calzones met spinazie
Dit heb je nodig
- 100 g bevroren spinazie, ontdooid en droog geperst
- 220 g ricotta
- 1 bol mozzarella, in stukjes
- 1 tl olijfolie
- eigeel van 2 eieren
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 1/2 tl gehakte verse oregano
- 1/8 tl rode chilivlokken
- 500 g pizzadeeg
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een grote kom de spinazie, ricotta, mozzarella, olie, het ei, de knoflook, oregano en chilivlokken. Leg het pizzadeeg op een licht gebloemd oppervlak en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol met een deegroller of druk met de hand de stukken plat tot een dunne ronde vorm. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrijk de helft van de deegcirkel met de spinazie-vulling. Hou de vulling een centimeter binnen de rand. Bestrijk de lege rand met eigeel. Neem de lege kant van de deegcirkel en klap deze over het spinaziemengsel. Verzegel het door met je vingers het deeg aan te drukken. Met een scherp mes snijd je 5 ‘stoomvensters’ in de bovenkant van de calzone en maak hem af door hem in te smeren met eigeel. Haal de calzone na 8 minuten uit de oven. Strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen en bak hem nog een 7 minuten. Laat hem zo’n 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.