Calzone met spinazie

 

Franska: Eigenlijk hadden ze me ook Popeye kunnen noemen. Ik ben dol op spinazie. Alleen niet uit een blikje, zoals meneer dat altijd nuttigde. Liefst was en kook ik ze zelf. Maar ik moet eerlijk toegeven… diepvries is ook hartstikke oké. En gaat een stuk sneller. Het water loopt me in de mond als ik deze foto zie. Heb jij dat ook?

 

 

4 calzones met spinazie

Dit heb je nodig

  • 100 g bevroren spinazie, ontdooid en droog geperst
  • 220 g ricotta 
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 1 tl olijfolie
  • eigeel van 2 eieren
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 1/2 tl gehakte verse oregano
  • 1/8 tl rode chilivlokken
  • 500 g pizzadeeg 
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een grote kom de spinazie, ricotta, mozzarella, olie, het ei, de knoflook, oregano en chilivlokken. Leg het pizzadeeg op een licht gebloemd oppervlak en verdeel in 4 gelijke stukken. Rol met een deegroller of druk met de hand de stukken plat tot een dunne ronde vorm. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrijk de helft van de deegcirkel met de spinazie-vulling. Hou de vulling een centimeter binnen de rand. Bestrijk de lege rand met eigeel. Neem de lege kant van de deegcirkel en klap deze over het spinaziemengsel. Verzegel het door met je vingers het deeg aan te drukken. Met een scherp mes snijd je 5 ‘stoomvensters’ in de bovenkant van de calzone en maak hem af door hem in te smeren met eigeel. Haal de calzone na 8 minuten uit de oven. Strooi er geraspte Parmezaanse kaas overheen en bak hem nog een 7 minuten. Laat hem zo’n 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.

 

Buon appetito!