De key lime pie

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De key lime pie.

 

 

 

Sinds jaar en dag komt de hitparade in alle soorten en maten, maar de receptrubriek van Tal Maes in Elle Eten is sinds de lancering ervan in 2011 een regelrechte hit. Al deze én nieuwe recepten zijn gebundeld in Elle Eten Hitparade. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze key lime pie? Laat je niet verleiden er direct na het bakken een hap van te nemen, koud is ‘ie echt het allerlekkerst.

 

Je ziet deze limoentaart ook vaak met een mierzoete meringue-topping, maar met lobbig geslagen niet te zoete room is hij eigenlijk beter in balans. Lekkerder dus! Key limes zijn kleine geelgroene limoenen met een volle, zure smaak. Ze danken hun naam aan de Florida Keys, waar ze groeien en worden gebruikt in de wereldberoemde key lime pie. Gelukkig kun je de taart ook prima maken met gewone limoenen, die eenvoudiger verkrijgbaar zijn.

 

Dit heb je nodig

  • 150 g Digestive-koekjes
  • 100 g boter, gesmolten
  • 3 el gemalen kokos
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • geraspte schil van 1 limoen, voor de garnering

 

voor de vulling

  • 4 grote eidooiers
  • 1 blikje gecondenseerde melk
    met suiker (bijv van friesche
    vlag, 397 g)
  • 100 ml limoensap (van circa
    5 limoenen), plus geraspte schil
    van 1 limoen

 

extra

  • keukenmachine
  • ingevette ronde taartvorm met losse bodem (ø 22-24 cm)
  • mixer
  • taartrek of rooster

 

Zo maak je het

Verwarm de oven tot 175 °C. Maal in de keukenmachine de koekjes tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter en kokos toe en meng alles goed. Schep het mengsel in de taartvorm en bekleed er de bodem en rand mee; duw het met de bolle kant van een lepel goed aan.

 

Bak de bodem in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten goudbruin. Laat op een rooster afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C.

 

Maak de vulling. Klop met een garde de eidooiers los en klop er de gecondenseerde melk, het limoensap en de limoenrasp door. Schenk de vulling in de taartbodem en bak de taart in het midden van de oven 15 tot 17 minuten. Neem hem uit de oven en laat op een taartrek afkoelen. Zet de taart vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.

 

Klop vlak voor het opdienen de slagroom met de vanillesuiker lobbig en verdeel die met een spatel over de bovenkant van de taart. Rasp er wat verse limoenschil over. Snijd de taart in punten en serveer.

 

Tip: weersta de eventuele verleiding om deze taart lauwwarm te eten, want gekoeld is hij het allerlekkerst.

 

 

 

 

 

Titel: Elle Eten Hitparade
Auteur: Tal Maes
Uitgeverij: Carrera Culinair
Prijs: €19,99

 

Door: Redactie FavorFlav