De beste tips voor het kopen van een nieuwe koffer

 

Binnenkort ga ik lekker op vakantie en dan heb ik natuurlijk een goede koffer nodig. Omdat ik graag wil vergelijken vind ik het fijn als ik ze in het echt kan zien. Daarom ben ik naar Duifhuizen gegaan. Zij hebben een geweldige collectie en een enorme keuze in koffers en reistassen.

 

 

In de winkel in Ede gaf Andrea me heel fijn advies en een paar supertips waar je op kunt letten als je een nieuwe koffer koopt. Misschien ben jij ook aan een nieuwe koffer toe? Nou, dan deel ik mijn tips toch gewoon met je: 
 
En wil je weten hoe je die splinternieuwe koffer het beste in kunt pakken? Kijk dan even op de inpaklijst van Franska. Kijk, daar heb je wat aan!

 

 7 tips van de expert:

 
1.    Als je een koffer koopt wil je dat hij niet teveel weegt. Want dat gewicht wordt opgeteld bij je eigen bagage. Een koffer van zacht materiaal is niet zo zwaar als een harde koffer. Wist je dat je bij sommige busreizen niet eens een harde koffer mee mag nemen? Check dat even voor je weggaat.
 
2.    Omdat je vaak nog een stukje met je koffer moet lopen is het fijn als er vier wielen onder zitten. Je hoeft je dan geen breuk te tillen. En je koffer is lekker wendbaar zodat je hem makkelijk overal naartoe kunt manoeuvreren.
 
3.    Er zijn grote reistassen op wielen te koop. Die vind ik persoonlijk fijner dan een koffer, omdat je deze tassen ook makkelijker in de kofferbak van je auto kunt stapelen.
 

4.    Natuurlijk wil je je koffer goed kunnen afsluiten. Andrea vertelde me dat de douane in Amerika je koffer ter controle open mag magen. Als je niet wil dat zij het slot dan forceren, koop een TSA-slot. Dat zijn losse (hang)sloten met een cijfercode die de douane met een zogenaamde loper kan openen en sluiten. Deze sloten zijn verkrijgbaar vanaf € 7,95. En zo weet je zeker dat je slot en je koffer niet beschadigd worden. Een koffer met geïntegreerd TSA-slot kopen kan natuurlijk ook.
 
5.    Om te voorkomen dat iemand anders per ongeluk jouw koffer meeneemt, kun je er een opvallend label aanhangen of er een kofferband omheen doen. De keuze is groot en zo maak je je koffer heel eigen.
 
6.    Qua prijs kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Je hebt al een kwaliteitskoffer vanaf honderdvijftig euro. Dat is natuurlijk best een uitgave, maar dan gaat hij wel heel veel reizen mee. Ook voor een koffer geldt vaak: goedkoop = duurkoop. En bij de duurdere koffers heb je altijd garantie op ritsen, sloten en wielen. Samsonite kan zelfs onderdelen leveren van kofferseries die jaren geleden verkocht werden.
 
7.    Heb je een vlucht geboekt waarbij je alleen handbagage mee mag nemen? Let dan goed op het formaat van je koffertje. Dit mag vaak echt niet groter zijn dan 56x36x23 cm. Kies dan voor een zachte koffer. Daar kun je meestal meer in kwijt omdat er aan de voorkant vaak nog een paar extra vakken zijn gestikt. Handig voor een opvouwbaar parapluutje bijvoorbeeld. Dat heb je dan meteen bij de hand als dat nodig is.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit