Dit heb je nodig
- 150 g rauwe chorizoworstjes, in plakjes van 1 cm (Spaanse winkel of online)
- 1 el extra virgin olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 400 g grote rauwe garnalen, gevlinderd
- 1 tl chilivlokken
- sap en fijne rasp van 1 onbespoten citroen
- 2 el bladpeterselie, fijngehakt
- versgebakken brood en op de snijkant gegrilde halve citroenen, om te serveren
Zo maak je het
Zet een grote pan op matig vuur. Doe de chorizo in de pan en bak 3 tot 4 minuten tot de olie uit het vlees vrijkomt. Haal uit de pan en gooi het merendeel van de olie weg. Doe de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook tot hij net begint te kleuren.
Zet het vuur hoog, voeg de garnalen en chilivlokken toe en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg het citroensap en de chorizo toe en bak nog 1 minuut totdat de garnalen zijn verkleurd. Bestrooi de garnalen met de citroenrasp en peterselie en serveer direct met versgebakken brood en gegrilde citroenen.
Van tevoren: bak de chorizo eerder op de dag, dek af en zet in de koelkast. Alles kan snel in de pan worden gebakken en geserveerd.
Eet smakelijk!
Uit: My Streetfood Kitchen,
Jennifer Joyce & Jean Cazals (fotografie),
uitgeverij Good Cook, € 24,95