Garnalen met chorizo, chilipeper, citroen en peterselie

 

 

 

Met chorizo smaakt alles beter: dat is een feit. De paprikaolie in de chorizo zorgt voor een heerlijk rokerige smaak, en deze garnalentapas zijn daarop geen uitzondering. Ik at dit gerecht in Barcelona en likte mijn bord schoon. De citroen contrasteert fantastisch met de zalvige garnalen en zoute worst. Eet er versgebakken brood bij, zodat je de saus kunt op soppen.

 

 

Dit heb je nodig

  • 150 g rauwe chorizoworstjes, in plakjes van 1 cm (Spaanse winkel of online)
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 400 g grote rauwe garnalen, gevlinderd
  • 1 tl chilivlokken
  • sap en fijne rasp van 1 onbespoten citroen
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • versgebakken brood en op de snijkant gegrilde halve citroenen, om te serveren

 

Zo maak je het

Zet een grote pan op matig vuur. Doe de chorizo in de pan en bak 3 tot 4 minuten tot de olie uit het vlees vrijkomt. Haal uit de pan en gooi het merendeel van de olie weg. Doe de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook tot hij net begint te kleuren.

 

Zet het vuur hoog, voeg de garnalen en chilivlokken toe en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg het citroensap en de chorizo toe en bak nog 1 minuut totdat de garnalen zijn verkleurd. Bestrooi de garnalen met de citroenrasp en peterselie en serveer direct met versgebakken brood en gegrilde citroenen.

 

Van tevoren: bak de chorizo eerder op de dag, dek af en zet in de koelkast. Alles kan snel in de pan worden gebakken en geserveerd.

 

Eet smakelijk!

 

Uit: My Streetfood Kitchen,
Jennifer Joyce & Jean Cazals (fotografie),
uitgeverij Good Cook, € 24,95