Franse éclairwafels met vanilleroom & frambozen
Deze wafels zijn très délicieux en savoureux!
Zo maak je het
Zet een pan op de weegschaal en doe hierin de roomboter gesneden in kleine blokjes, met het water en de melk. Verhit op hoog vuur tot de boter gesmolten is en het geheel kookt. Zet het vuur laag en doe er een snuf zout bij. Voeg de bloem toe en meng met een houten spatel tot alles gemengd is tot een mooie bal deeg. Haal de pan van het vuur en meng met de spatel 1 ei met de bal totdat het ei volledig is opgenomen. Voeg pas dan het volgende ei toe en blijf dit herhalen totdat alle 5 eieren in het beslag zijn verwerkt. Het heeft dan veel weg van cakebeslag. Laat het deeg even 10 minuten rusten in het pannetje.
Verwarm je wafelijzer voor en strijk met de houten spatel een dunne laag beslag over het ijzer. Niet teveel deeg, want het gaat rijzen waardoor je wafelijzer gaat overlopen Bak ze lekker bruin en blijf bakken totdat je geen beslag meer hebt.
Onze éclairs hebben we langwerpig gemaakt door de wafel eerst in 3 stukken te snijden van ongeveer 2 cm breed. Zorg dat je genoeg oppervlakte hebt voor de room zo. Snijd hierna nog doormidden en leg ze naast elkaar op je werkblad. Doe dit voor alle wafels tot je klaar bent.
De bovenkantjes van de wafel gaan we nog insmeren met witte chocola. Smelt je chocola in een pannetje au bain marie. Zodra deze helemaal gesmolten is kan je de bovenkantjes in de chocola dippen en laten uitlekken op een keukenpapier. Als je nog open stukken hebt kan je met een lepel nog wat witte chocola erop druppen. Laat dit in de koelkast ongeveer 20 minuten opstijven tot je geen afdruk meer nalaat als je met je duim in de chocola drukt. Nu kunnen we verder met de vulling.
In een schone mengkom klop je de slagroom, honing en het merg van 1 vanillestokje op tot een stevige room. Doe het mengsel in een spuitzak en verdeel de room over de gesneden wafels. Duw hier een paar frambozen in, verdeel de witte chocola over de bovenkant en serveer meteen (dag later kan ook nog hoor!).
Eet smakelijk!
receptuur: www.ourhangrykitchen.com