Churros
balletjes
Zoek je nog een zoete afsluiter van de avond? Maak dan eens deze churrosballetjes. Heerlijk met suiker en kaneel. Of als extraatje: gedoopt in chocoladesaus. Mmm!
Dit heb je nodig
(voor 25 stuks)
- 65 ml melk
- 65 ml water
- 60 g roomboter
- 1 el suiker
- 1 el vanille-extract
- snufje zout
- 125 g bloem
- 2 eieren
- 25 g suiker
- 1 tl kaneel
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Chocoladesaus om erbij te serveren
Zo maak je het
Zet een pannetje op laag vuur. Voeg de melk, water en boter toe en roer goed tot alles gesmolten en warm is. Voeg dan de el suiker, het snufje zout en vanille-extract toe. Zet het vuur wat hoger en wacht tot het begint te koken. Haal meteen van het vuur af en roer met een houten lepel de bloem erdoorheen.
Zet dan terug op laag vuur en laat het, al roerend, nog 3 minuten garen. Doe het deeg dan in een kom en gebruik een staafmixer om nog een paar minuten op een lage stand te mixen. Wacht tot het deeg niet meer stoomt. Zet de mixer dan een stand hoger en roer de eieren erdoor.
Laat het deeg 20 minuten rusten. Roer nu in een schaaltje de suiker en kaneel door elkaar en zet aan de kant. Leg ook een bordje klaar met wat keukenpapier erin. Verwarm de olie op tot 160 graden.
Maak met behulp van twee lepeltjes balletjes deeg en bak ze in de olie in ongeveer 3-5 minuten goudbruin.
Laat de balletjes op het keukenpapier uitlekken. Rol ze dan door de suiker en kaneelmix terwijl ze nog warm zijn.
PS: verwarm wat chocoladesaus en doop de balletjes hierin.
Eet smakelijk!
Beeld: Twigg Studios
Recept: Leuke recepten