Brie lovers opgelet!

 

Weer eens iets anders dan de traditionele bitterballen of het traditionele toastje met brie. Brieballetjes. B(RI)E HAPPY!

 

Dit heb je nodig

  • Een groot stuk brie
  • Klein schaaltje (patent)bloem
  • 2 eieren
  • Schaaltje paneermeel
  • Snufje peper en zout
  • 2 takjes verse peterselie
  • Zonnebloemolie

 

Zo maak je het

Snijd de brie in kleine blokjes. Doe bloem in een schaaltje. In een ander schaaltje klop je de 2 eieren los. In een derde schaaltje doe je het paneermeel samen met een snufje peper en zout. Snijd wat verse peterselie fijn en voeg ook dit toe aan het paneermeel. Meng het even en je kan beginnen aan de balletjes. Haal een blokje brie door de bloem. Doe het dan in het schaaltje met ei. Bedek het brieballetje goed en haal het vervolgens door het paneermeel heen. Wanneer alle balletjes goed bedekt zijn, doe je ze ongeveer een uur in de vriezer (op een bakplaat of in een schaal.) Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en frituur de brieballetjes. Blijf de balletjes omdraaien, zodat ze aan alle kanten bruin zijn. Serveer de balletjes met pittige salsa of wat honing-mosterdsaus.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares