Braziliaanse
Pāo de Queijo
Dit Braziliaanse kaasbrood is knapperig van buiten en romig, zelfs een beetje chewy, van binnen.
Brazilianen eten de pão’s de hele dag door. En dat snappen we op de redactie. Als kaasminnend land kan het niet anders dan dat de pão de queijo ook een plek in ons hart verovert. Bij Brazuca in Amsterdam worden er iedere ochtend verse pão’s gemaakt. Woon je ergens anders? Dan kun je thuis dit recept proberen.
Dit heb je nodig:
- 150 ml melk
- 150 ml milde olijfolie
- 1 theelepel zout
- 350 gram fijn tapiocameel (te koop bij natuurvoedings- en tropische winkels)
- 150 versgeraspte Parmezaanse kaas
- 3 middelgrote eieren
- een muffinblik, de holletjes dun ingevet met olie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten in een kom met een keukenmachine ongeveer twee minuten. Verdeel met behulp van twee lepels over de holletjes van het muffinblik. Bak de pão de queijo in 20 – 25 minuten lichtbruin.