BBQ bacon & cheese nachos

 

Nachos kunnen uiteraard niet ontbreken bij een goede BFF, en deze variant is extra lekker!

 

Dit heb je nodig

  • 250 g rundergehakt
  • 1/2 fijngesneden ui
  • zout en peper
  • een grote zak tortillachips
  • 345 g geraspte cheddarkaas
  • 4 à 6 plakjes knapperig gebakken spek, in stukjes gesneden
  • 200 ml barbecuesaus
  • Jalapeñopepers, sla en tomaat als garnering

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Bak het rundergehakt in een koekenpan rul en bruin, voeg de ui toe en wat zout en peper. Giet het overtollige vet af.

 

Bedek dan een bakplaat met een laag tortillachips, zorg ervoor dat je de bakplaat niet meer ziet. Bestrooi de chips met de helft van de kaas, de helft van het rundvleesmengsel, en de helft van het spek. Besprenkel alles met de helft van de barbecuesaus.

 

Bedek het geheel dan met nog een laag chips en strooi de resterende kaas, het gehaktmengsel en het spek erover. Als laatste gaat er nog wat barbecuesaus over de nachos.

 

Bak 8-10 minuten tot de toppings warm zijn en de kaas is gesmolten.

 

Garneer met jalapeñopepers, sla en tomaat.

 

Eet smakelijk!

bron: thereciperebel.com