Even een heel lekker recept voor een tulband. Ooit gekregen van Marlies Batelaan. Het bakken gaat bij mij helemaal goed, totdat-ie gedecoreerd moet worden. Dan heb ik gelukkig altijd vriendin Korrie in de buurt. Speciaal voor deze cake heb ik zelfs een tulbandvorm gekocht. Geen vorm in huis? Gewoon een tulband kopen en leuk decoreren. Deze tulband maak ik zonder rozijnen, daar ben ik niet zo van. En sinds ik deze geproefd heb, wil ik geen andere meer. Proeven?
Dit heb je nodig
- 250 gram zachte boter en een beetje boter voor het invetten van de vorm
- 250 gram marsepein in blokjes
- 100 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels amandellikeur
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 6 grote eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- Tulbandvorm
- Spullen waarmee je de cake wilt decoreren
Zo maak je ‘m
- De oven voorverwarmen op 170 graden
- Tulbandvorm invetten met boter.
- In de keukenmachine de boter met de marsepein tot een glad mengsel draaien.
- Dan likeur en sinaas-rasp erbij, blijven mengen en een voor een de eieren erbij.
- In een kom het beslag door het zelfrijzend bakmeel heen spatelen.
- In de vorm doen en 45 à 55 minuten in de oven.
En nu decoreren
- Marlies maakt hem met frambozen in het midden en een beetje eromheen en dan poedersuiker erop.
- Je kunt hem ook met glazuur overgieten en decoreren met kersttakjes en hulst,
- Ook mooi met allerlei soorten bosfruit.
- Of met witte chocoladekrullen.
Of, of, of…
Maakt niet uit. Hij blijft lekker!!
Eet smakelijk!
PS: Mijn nieuwe playlist staat op radio Franska. Even op het dansende poppetje rechts klikken (als je op de computer zit).