Salade van winterpompoen & granen

 

 

Dit heb je nodig                     

(Voor 4 personen)

Bereiden ± 30 MIN/oven ± 40 MIN

 

  • 2 minipompoenen (± 500 g elk)
  • 100 ml olijfolie
  • 165 gram freekeh
  • 100 gram puylinzen
  • 20 gram fijngesneden korianderblad
  • 30 gram fijngesneden bladpeterselie
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 2 eeetlepels pompoenpitten (pepita’s), geroosterd
  • 2 eeetlepels geschaafde amandelen, geroosterd
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eetlepels gezouten kappertjes, afgespoeld,  uitgelekt
  • 80 gram krenten
  • Sap van 1 citroen
  • 280 g vetarme Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel komijnzaad, geroosterd
  • Pitten van 1 granaatappel

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoenen in parten van 2 cm breed, verwijder de pitten en leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ze in de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar; keer de plakken halverwege de tijd eenmaal om.

Kook intussen de freekeh en linzen volgens de aanwijzingen op het pak. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Doe de freekeh met de linzen in een schaal en voeg koriander, peterselie, ui, pompoenpitten, amandelen, pijnboompitten, kappertjes, krenten, citroensap en de overgebleven olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles door elkaar. Verdeel het freekeh-mengsel met de pompoenparten op een serveer-schaal. Roer in een kom de yoghurt en de honing door elkaar en sprenkel hem over de salade. Bestrooi voor het opdienen met komijnzaad en granaatappelpitten.

 

Eetsmakelijk!

 

Delicious Feel good food
Auteur: Valli Little Beeld:
Jeremy Simons Prijs: € 27,95
Uitgever: Fontaine Uitgevers