Pittige aardappelen…
Echt een topreceptje voor de vrijdagavond!
- 6 middelgrote Yukon of Opperdoes aardappelen
- 4 el olijfolie
- 4 el gesmolten boter
- Zout en peper naar smaak
- Chili snippers
- 3 pakjes cheddar kaas of geraspte jong belegen kaas
- 4 plakjes uitgebakken bacon
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Was en droog de aardappelen. Meng de olijfolie en boter en zet apart. Snijd de aardappelen driekwart aan de bovenkant in naar beneden. Wrijf ze in met de helft van het olie en botermengsel. Bestrooi met zout en peper. Leg de aardappelen in de oven en bak ze gedurende dertig minuten. De aardappel zal uit elkaar gaan staan. Haal de aardappelen uit de oven en smeer ze in met het resterende olie en botermengsel. Zet terug in de oven en bak nog eens 40-50 minuten.
Haal ze weer uit de oven en vul de spleten op met chili en kaas. Zet ze nog even terug in de oven om de kaas te laten smelten. Maak het af met een lekkere klodder mayo en wat gebakken baconsnippers.
Eet smakelijk!
Sfeerbeeld: Real food by dad