6x italiaanse voorgerechten voor een feestelijk diner
Ben jij chef voorgerecht? In de keuken kunnen we je niet helpen, maar vooraf met je vooraf wel.
Want met een Italiaans voorgerecht bof je eigenlijk maar; je kunt er lekker makkelijk twee kanten mee op. Serveer antipasti zoals feestelijke bruschetta, of ga voor een kleine portie lichte pasta als primo. Ik heb zes Italiaanse voorgerechten voor je op een rij gezet én een aperitiefje. De rest is aan jou.
Ricotta al forno
Een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is, moet de bovenkant nog een beetje wiebelen. Zo begin je het diner al met een spektakelstuk.
Bruschetta met burrata en paddenstoelen
Een Italiaans voorgerecht dat altijd goed is? Bruschetta met paddenstoelen en burrata. Ook leuk om samen met andere deelgerechtjes te serveren.
Salade met vijgen en prosciutto
Deze salade met vijgen staat in een wip op tafel, behoeft weinig kunde en is aan te passen naar eigen voorkeur. Zo kun je gorgonzola prima vervangen door toegankelijkere mozzarella en maakt het geen noot uit of je een walnoot of een hazelnoot gebruikt.
Spinazieravioli
Het fijne aan deze spinazieravioli, of crafuncins da ula verda op z’n Italiaans, is dat ze mager en dus licht zijn. Ideaal als voorgerecht. In deze versie uit Zuid-Tirol worden namelijk het vlees en de ricotta weggelaten.
Gevulde courgettebloemen
In een krokant jasje verstopt en gevuld met drie milde kazen zijn deze courgettebloemen dan iets bescheidener om te zien, maar lekkerder worden ze er zeker van.
Malfatti
De pastasoort die zelfs de grootste kluns nog kan maken. Het zijn de smakelijkste misbakseltjes die je in tijden hebt geproefd, badend in een badje van salieboter. En: lekker licht in kleine porties.