6 fouten die je maakt bij het kopen van een bh

 

Ook al is het helemaal heerlijk (en helemaal on trend) om zonder bh door het leven te gaan, het is af en toe toch wel handig om de meiden veilig op te bergen.

 

 

 

Wel is dit een lastiger taak dan je in eerste instantie zou denken, aangezien 81 procent van de vrouwen de verkeerde bh draagt. EEN-EN-TACHTIG! Ik hoor zelf absoluut bij de club van verkeerd gekochte bh’s. Ik kan dan ook niet wachten om ‘m, zodra-ie gepast is, aan het eind van de dag in de hoek te gooien. Dat gevoel van vrijheid is toch onbeschrijflijk?

 

Dat dit op mijn dertigste mijn situatie zou zijn had ik overigens niet verwacht toen ik mijn moeder achttien jaar geleden smeekte om een tripje naar de Hunkemöller om grote-mensen-bh’s te kopen voor mijn ieniemini AA-cupje, maar hier zijn we dan toch echt: verloren in een wereld van slecht zittende, niet passende bh’s waar je het liefst zo min mogelijk mee te maken wilt hebben. Om je een handje te helpen zette ik de zes meest gemaakte fouten bij het kopen van een bh voor je op een rij, zodat je voor eens en voor altijd je perfecte match kunt vinden.

 

Niet regelmatig je maat opmeten
Wist je dat je bh-maat al kan veranderen als je gewicht met zo’n 2,5 kilo schommelt? Door wisselingen in je gewicht en hormonen betekent dit dat je minstens een keer per jaar je bh-maat moet laten opmeten. Dit kun je zelf doen met een handige rekentool, of je kunt je laten adviseren in een lingeriewinkel. Let wel op: meestal vallen bh’s van verschillende merken net even anders, dus houd daar rekening mee en pas je bh’s altijd voordat je ze koopt.

 

De stuitertest overslaan
Ja, dat heb je goed gehoord. De stuitertest is essentieel bij het kopen van een goed zittende bh. Trek hiervoor je bh goed aan (dit betekent voorover leunen zodat het borstweefsel goed in de cups valt) en spring een paar keer op en neer. Tuurlijk, dit ziet er compleet debiel uit, maar het zal je gegarandeerd redden van het kopen van een verkeerde bh. Een onderzoek van de Universiteit van Portsmouth Research Group in Breast Health heeft aangetoond dat zelfs bij een kleine A-cup beweging optreedt in het borstweefsel, dus de ondersteuning testen door middel van deze methode is voor iedereen aan te raden.

 

Een bh kopen die alleen op de strakste haak past
Koop altijd een bh die goed en comfortabel past op de meest losse haak. Op die manier heb je ruimte om over te gaan naar de strakkere haken naarmate de beha uitrekt door het wassen en dragen. De band mag dan niet los aanvoelen, de gouden regel is: je moet er twee vingers onder kunnen schuiven. Dit is een heel belangrijk onderdeel aangezien ongeveer 90 procent van de ondersteuning van een bh van de band komt.

 

De verkeerde stijl voor je borstvorm kiezen
Veel vrouwen vergeten aandacht te besteden aan de vorm van hun borsten bij het kiezen van een bh. Heb je volle, ronde borsten? Kies dan voor een bh met een volle cup. Balconette-bh’s doen weer meer voor kleine borsten. Vrouwen met hangende borsten hebben het meeste baat bij een bh met wat meer opvulling in het onderste deel van de cup om de borsten omhoog te tillen en er voller uit te laten zien.

 

De bandjes snijden in je schouders
Hoe groot of zwaar je borsten ook zijn, dit lot zou iedereen bespaard moeten blijven. Snijden de bandjes van je bh in je schouders, dan is dit een teken dat er iets niet klopt aan de maat of pasvorm. Zoek bij dit probleem naar bredere of gevoerde bandjes.

 

Je bh te weinig wassen
Oké, dit is dan niet een probleem waar je in de winkel op stuit, maar deze tip krijg je er gratis bij: was. die. bh! Het te weinig wassen van je bh draagt bij aan de slijtage ervan doordat vuil, oliën en zweet in onze huid de elasticiteit van de bh en de materialen aantasten. Het is het beste om je bh tussen elke keer dragen te wassen, vooral als je een vette huid hebt of veel zweet. Zorg dus ook dat je een paar exemplaren van je favoriete bh in huis hebt zodat je ‘m nooit hoeft te missen.

 

Zo was je het op de juiste manier: zorg ervoor dat je de haakjes eerst vastmaakt, plaats hem dan in een afgesloten waszak en was hem op een delicaat programma met mild wasmiddel. Laat je bh daarna drogen op een wasrek.

 

 

Bron: Hello Giggles 

 

Door: Redactie Amayzine.com