5x dit vinden supermarkt-medewerkers echt superirritant van klanten
Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: irritaties aan klanten.
Werkelijk duizenden reacties op dit artikel! Jullie tuimelden bijna over elkaar heen; de ene ergernis nog erger dan de andere ergernis. En dat is nog zonder corona-regels en mondkapjes-plicht gerekend, want daar moppert bijna niemand op!
Veel klachten lijken op elkaar. Er is geen aandacht. Wat? AAN-DACHT! Klanten willen aandacht voor hun vragen, hun pinpas en hun statiegeldbon, de kassamedewerkers willen aandacht voor hun vragen over zegeltjes en de bon. Kom op mensen, met een beetje liefde en aandacht kan de supermarkt veranderen in een warm bad van vriendelijkheid, naastenliefde en de perfecte mandarijntjes. Welke ergernissen werden het meest genoemd?
Kassières die geen aandacht hebben voor hun klanten
Super-klantonvriendelijk: kassamedewerkers die gewoon doorpraten met hun collega’s, ook als er mensen aan de kassa staan. ‘Als er twee caissières aan ’t roddelen zijn over de klant die net voor jou geholpen is,’ noemt Prisca als haar voornaamste klacht over de supermarkt. Janny is het ermee eens: ‘Caissières die met elkaar praten terwijl je wilt afrekenen, tussen het gesprek door wordt het bedrag, tussen neus en lippen door, genoemd.’ Shauni heeft er wel een verklaring voor: ‘Jij ziet één caissiere die niet antwoordt, zij zien honderden klanten die dagelijks niet antwoorden.’
Klanten die geen aandacht hebben voor de kassière
Hetzij een dringend telefoongesprek net op het moment dat ze moeten afrekenen, (‘Wát zeg je? Ontstoken? En besmettelijk dus?’), hetzij totaal geen aandacht voor de spullen die van de band af rollen: ook kassamedewerkers hebben liefde nodig. ‘Als klanten niks tegen mij zeggen, ongeduldig zijn en ook nog eens gaan zeuren, is het voor mij klaar,’ zegt Lysanne.
Het tempo is te laag
Klanten hebben alle tijd, merkt Ada. ‘Mensen pakken aan de band rustig hun tas in, terwijl er een rij staat van hier tot Tokio.’ En iets vergeten? Dan moet de rest van de rij ook maar even wachten, zegt Jacintha. ‘Alle boodschappen van deze klant liggen al op de band en de kassarij wordt langer, En dan vraagt de klant: ‘Oh, ik ben nog wat vergeten! Kan ik het nog even snel pakken?’
… of het gaat juist te snel
Moet je voor een hele week boodschappen doen, ligt alles op de band en de helft ligt al bij de opruimtafel, op elkaar en in elkaar gebotst. Irritatiepuntje van Jacqueline, onder andere. ‘De kassières duwen alles op een hoop, de chips en de koekjes, waardoor veel boodschappen beschadigen.’ Tipje voor Jacqueline: zet het op de band in de volgorde waarin je het in je tas wilt stoppen, dus die chips als laatste en de vijf kilo kattengrind als eerste.
De volgende klant graag
Klanten die voordringen, oh oh… daar krijg je kassière An mee in het rood hoor. ‘Als je kassa bij gaat draaien omdat het druk is, en dat mensen die achteraan staan gewoon doorlopen naar de geopende kassa en andere mensen die al langer in de rij staan niet voor laten gaan.’