Voor bij de koffie

Deze frambozenmuffins zijn perfect voor dit heerlijke lenteweer.

 

Dit heb je nodig

Vandaag bij de koffie alvast even proeven voor Moederdag. Toch!?

 

Voor 16 scones

  • Bakvormpjes
  • 260g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 el ongezouten boter
  • 130g suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 170g yoghurt
  • 80ml melk
  • 230g bevroren frambozen

 

Voor de boter

  • 115g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een cupcake-bakvorm en leg de bakvormpjes erin. Mix dan de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Blend vervolgens de boter en suiker tot het een gladde textuur heeft. Voeg dan de eieren toe aan dit mengsel. De helft van het bloemmengsel mag erbij. Mix het goed en voeg dan de yoghurt, vanille-extract en melk toe. Voeg vervolgens het overige bloemmengsel toe en blijf roeren tot het een gladde textuur heeft en goed gemengd is. Voorzichtig roer je de frambozen erdoorheen. Verdeel het beslag over de bakvormpjes en bak de muffins ongeveer 25 minuten.

 

 

De boter maak je terwijl de muffins in de oven zitten. Blend de boter met de citroenrasp en honing. Dat maakt de muffins nog meer af. Serveer de muffins lekker warm.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares