Sweet & Spicy

 

Zoet en pittig is toch wel een van de beste combinaties. Oh, en met kip en rijst natuurlijk.

 

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 600 g kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 400 g Basmati-rijst of Pandan-rijst
  • 3 bosuitjes
  • Flinke hand koriander

 

Zo maak je het

Snijd eerst de kip in blokjes. Vervolgens snijd je de rode peper, ui en knoflook fijn. Doe dit in een schaal en voeg de honing, sojasaus en olijfolie toe. Even goed mengen. Doe dan de kipblokjes erbij en wrijf ze goed in met het mengsel. Voor het beste resultaat laat je de kip ongeveer 1,5 uur in de marinade in de koelkast staan, maar natuurlijk kun je ook meteen verder gaan. Bak de kip in een pan of in ongeveer 35 minuten in de oven. Wanneer de kip wordt gebakken, kook je de rijst (zie verpakking). Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd de koriander fijn. Serveer rijst met de sweet en spicy kip. Garneer met bosuitjes en koriander.

 

Tip: Natuurlijk kun je allerlei groenten toevoegen aan dit gerecht of er een frisse salade bij maken.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares