Dat spring rolls helemaal in zijn, snappen we wel!
Al een tijd hoor je steeds meer over spring rolls en ik snap helemaal waarom. Je kan zoveel verschillende maken. Ze zien er fantastisch uit én het is ook nog eens lekker makkelijk. In het boek Spring Rolls zie je de meest gekke spring-roll-vullingen, maar écht waar, ze zijn het proberen waard!
Dit heb je nodig
Voor 10 rollen
150 g rijstnoedels
Een paar slablaadjes
½ komkommer
250 g kipfilet
Zout en peper
2 el kerrie
2 el olie
10 rijstvellen
100 g taugé
Een paar blaadjes munt en koriander, fijngeknipt
Voor de chilisaus
200 ml water
20 g suiker
200 ml rijstazijn
4 el vissaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
½ kleine rode chilipeper, in ringetjes
Zo maak je het
1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Snijd de sla fijn en de komkommer in heel dunne reepjes. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout, peper en de kerrie. Bak de reepjes 5 minuten in de olie een koekenpan.
3. Breng voor de saus het water en de suiker aan de kook. Laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, knoflook en chilipeper toe.
4. Beleg de vochtige rijstvellen (in lauw water dopen) elk met sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer.
5. Maak de rollen dicht. Serveer de chilisaus erbij.
Door: Meagan Suares
Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.
Fotografie: Nikita Holst
Leestip
Heb jij de kerstboom al staan?
Heb jij de kerstboom al staan?
Nee joh, dat kan toch pas na Sinterklaas? 58%, 15 votes
15 votes58%
15 votes
Mij niet gezien, ik houd niet van kerst. 31%, 8 votes