Pizza Mexicana

Laten we de twee lekkerste BFF-gerechten even mixen. Pizza én nacho’s. Zo hoef je de volgende keer die moeilijke keuze niet meer te maken.

 

 

In de pizzabijbel wordt perfect verteld hoe je pizzadeeg maakt. Voor het gemak gebruiken wij stiekem even kant-en-klaar pizzadeeg.

 

Voor de pizza

 

Dit heb je nodig

 

  • 200 g pizzadeeg
  • 60 g tomatensalsa
  • 35 g verse mozzarella, gestript en uitgelekt
  • 80 g pulled chicken
  • 14 plakjes jalapeñopepers in zuur
  • 30 g maïs
  • Jandje tortillachips
  • 40 g Goudse kaas, geraspt
  • 2 el skyrdressing

 

Voor de skyrdressing

  • 2 el skyr
  • Fleur de sel en peper

 

Zo maak je het

1. Verwarm de gas-/elektrische oven voor op 250 °C.

 

2. Meng de ingrediënten voor de skyrdressing.

 

3. Rol het pizzadeeg uit.

 

4. Plaats de tomatensalsa in het midden van de pizza en gebruik de sauslepel om de salsa over de pizza te verdelen. Houd één centimeter langs de rand vrij van saus.

 

5. Verdeel de mozzarella, pulled chicken, jalapeñopepers en mais over de pizza.

 

6. Pak de pizza met de pizzaschep op en plaats hem 
in de oven. Zorg er bij een gas-/elektrische oven voor dat de ovendeur zo kort mogelijk open is. Bak de pizza tot hij bijna mooi krokant is.

 

7. Haal de pizza uit de oven, maar laat hem op de schep liggen. Verdeel de tortillachips en Goudse kaas over de pizza en plaats hem terug in de oven. Bak de pizza nog 1 tot 4 minuten.

 

8. Schep de pizza uit de oven en dresseer de skyrdressing over de pizza. Snijd de pizza op een houten plank.

 

 

Pizzabijbel – Simon Giaccotto – 29,99 – Uitgeverij Carrera

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares