Kipballetjes

Dagje vrij, of misschien zelfs een lang weekend? Kunnen deze kipballetjes zéker niet ontbreken.

 

 

Dit heb je nodig

  • 500g kippengehakt
  • 25g broodkruimels
  • 2 knoflooktenen uit de pers
  • 1 fijngesneden gele ui
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • Peper, naar keuze

 

Saus

  • 3 knoflooktenen uit de pers
  • ½ tl zout en peper
  • 1 el verse fijngemalen dille
  • 250g yoghurt
  • 1 el olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal lichtjes in. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de balletjes in een grote kom. Meng de ingrediënten goed. Maak van het mengsel balletjes en plaats ze in de ovenschaal. Bak de balletjes ongeveer 20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Intussen kan de saus gemaakt worden. Hussel daartoe knoflook, zout, peper, dille, yoghurt en olijfolie in een kom goed door elkaar. Doe de balletjes in een schaal en schep de saus erover. Nog wat dille eroverheen en het is klaar om te serveren.

 

  

 

Eet smakelijk!

 

Door Meagan Suares