IJslolly’s

Dé perfecte snack tijdens deze hittegolf.

 

 

 

Deze warme vijfendertig graden eisen een snack als deze. Leuk om te maken met de kinderen, maar stiekem wel even zelf meesnoepen. Om ook nog even in de Scandinavische sferen te blijven, komen deze ijsjes uit het kookboek De keukentafel van het Noorden van onze eigen Yvon Jaspers en wat zijn we blij met dit recept. Even afkoelen!

 

Dit heb je nodig

Voor 8 stuks

 

Voor de blauwebessenlaag

  • 400 g blauwe bessen
  • 2 el water
  • Honing, naar smaak

 

Voor de Skyrlaag

  • 400 g skyr
  • 6 el melk
  • 4 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 tl vanille-extract
  • 100 g honing

 

Benodigdheden

  • Blender of staafmixer
  • Mixer
  • Ijslollyvormpjes
  • Ijslollystokjes (Yvon kwam met de ultieme tip wanneer je geen ijslollystokjes in huis hebt: rietjes knippen op de goede lengte.)

 

Zo maak je het

1. Doe de blauwe bessen met het water in een pannetje en kook zachtjes 10 tot 15 minuten. Proef en voeg zoveel honing toe als je lekker vindt. Mix het mengsel in de blender tot een glad geheel. Verdeel dit over de ijsvormpjes.

 

2. Meng skyr, melk, citroensap, citroenrasp, vanille-extract en honing met de mixer tot een glad mengsel.

 

3. Giet de skyrlaag voorzichtig op de blauwebessenlaag in de ijsvormpjes. Zet de ijslollystokjes erin en zet de ijslolly’s 6 uur in de vriezer

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

De keukentafel van het Noorden

Yvon Jaspers – ISBN 9789048838639  – 24,99 – Uitgeverij: Carrera