Gnocchi met zoete aardappel

Niet te vergeten… Deze gnocchi komt met de allerlekkerste saus!

 

 

Zoete aardappels zijn nog steeds je van het en door dit recept snap ik helemaal waarom.

 

Dit heb je nodig Voor 2 personen

  • 300g zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blik volle kokosmelk
  • 1 el verse fijngemalen rozemarijn
  • 1 el verse fijngehakte salie
  • Zout en chilipeper naar keuze
  • 225g verse spinazie
  • 300g gnocchi
  • (eventueel room als bindmiddel)

 

Zo maak je het

Snijd de zoete aardappels in kleine blokjes en bak deze ongeveer 15 minuten in een pan met olie. Snijd ondertussen de ui en knoflooktenen fijn. Voeg na 15 minuten de ui en knoflook toe aan de pan met zoete aardappels. Laat 1-2 minuten doorkoken en voeg dan de resterende ingrediënten toe, behalve de spinazie. Laat de saus doorkoken op laag vuur en blijf roeren tot de saus dikker wordt. De saus kan nog dikker gemaakt worden door wat room toe te voegen. Voeg als laatst de spinazie toe aan de saus en laat de saus nog even pruttelen terwijl je de gnocchi kookt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smullen maar!

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door Meagan Suares

Beeld: Paleo gluten free (paleoglutenfree.com)