Gela di Anguria
Zo’n prachtig traditionele toet uit Sicilië wil ik wel hoor. Deze zomer. Elke dag.
Gela di anguria (=watermeloen-geleipudding) is een van de plaatselijke lekkernijen van het eiland Sicilië. Het is perfect voor de zomermaanden wanneer de watermeloenen vol van smaak zijn en lekker zoet. Oh en kijk even naar die mooie kleuren. Daar scoor je wel punten mee.
Dit heb je nodig
Voor 4 kleine theeglazen
- 30 g maïsmeel
- 500 ml watermeloensap, gezeefd (ongeveer 1 kleine rijpe watermeloen)
- 1 tl kaneel
- 25 g fijne kristalsuiker
- 1-2 el rozenwater, naar smaak (optioneel)
- gehakte pistachenoten, grofgeraspte chocolade en jasmijnbloemen, ter garnering
Zo maak je het
Meng het maïsmeel met wat van het watermeloensap in een kom. Als het klonterig wordt, druk het dan met een lepel door een fijne zeef. Voeg dit met de kaneel, de suiker en eventueel het rozenwater toe aan de rest van het sap in een pan en zet op laag vuur. Blijf roeren en laat koken tot het watermeloenmengsel is ingedikt. Schenk in glazen en laat opstijven in de koelkast. Bestrooi met pistachenoten, chocolade en jasmijnbloemen en serveer.
Door: Meagan Suares
Sicilië
Giancarlo & Katie Caldesi
€24,95 Uitgeverij: Good cook