Feest in nacho­land

Het is vrijdag en dat wordt gevierd met een guilty pleasure recept. Deze Mexicaanse ‘Chile con queso’ dip is lekker bij nachochips of met stokbrood.

 

 

Je kunt wel zeggen dat we hier bij Franska.nl fan zijn van kaas, maar laten we eerlijk zijn: kaas is gewoon écht lekker en op Big Fat Friday mag kaas daarom niet ontbreken. Deze Mexicaanse ‘Chile con queso’ dip (betekent ‘met kaas’ dus!) is lekker bij nachochips of met stokbrood. 

 

Dit heb je nodig

  • 3 el ongezouten boter
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 jalapeño peper
  • 3 el patentbloem
  • 400 ml slagroom (of crème fraîche)
  • 125 g jong belegen kaas (geraspt)
  • 125 g cheddar kaas (geraspt)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • Zout en peper naar smaak

 

Zo maak je het
Snijd eerst de ui en knoflooktenen fijn. Hetzelfde doe je met de jalapeño peper. Je kan het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt. Smelt de boter in een pan. Voeg dan de ui en de jalapeño peper toe. Roer gedurende 5 minuten, voeg dan de knoflook toe en roer weer een minuutje. Doe de patentbloem erbij en blijf vervolgens weer een minuutje roeren.

 

Roer de slagroom door het mengsel en laat de structuur wat dikker worden. Doe er dan steeds wat kaas bij, zodat die goed smelt en lekker mengt. Als laatste voeg je de stukjes tomaat toe en breng je de dip op smaak met zout en peper.

 

Dippen maar!

 

Eet smakelijk!

 

  

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares