Feest in nacholand
Het is vrijdag en dat wordt gevierd met een guilty pleasure recept. Deze Mexicaanse ‘Chile con queso’ dip is lekker bij nachochips of met stokbrood.
Je kunt wel zeggen dat we hier bij Franska.nl fan zijn van kaas, maar laten we eerlijk zijn: kaas is gewoon écht lekker en op Big Fat Friday mag kaas daarom niet ontbreken. Deze Mexicaanse ‘Chile con queso’ dip (betekent ‘met kaas’ dus!) is lekker bij nachochips of met stokbrood.
Dit heb je nodig
Zo maak je het
Snijd eerst de ui en knoflooktenen fijn. Hetzelfde doe je met de jalapeño peper. Je kan het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt. Smelt de boter in een pan. Voeg dan de ui en de jalapeño peper toe. Roer gedurende 5 minuten, voeg dan de knoflook toe en roer weer een minuutje. Doe de patentbloem erbij en blijf vervolgens weer een minuutje roeren.
Roer de slagroom door het mengsel en laat de structuur wat dikker worden. Doe er dan steeds wat kaas bij, zodat die goed smelt en lekker mengt. Als laatste voeg je de stukjes tomaat toe en breng je de dip op smaak met zout en peper.
Dippen maar!