Dip it!

 

Voor wanneer je vrienden over de vloer hebt. Of in de tuin. Want met deze dip scoor je zeker heel wat punten!

 

 

Wanneer je een gigantische fan van nacho-chips en stukjes stokbrood bent, eet je voortaan deze dipvariant. Het recept gaat al jaren mee. Vroeger maakte oma de dip altijd voor me als ik op bezoek kwam. Nu maak ik ‘m zelf wanneer ik visite heb. Neem een dipje en je snapt waarom.

 

Dit heb je nodig

  • 200 g spinazie (uit de diepvries)
  • 150 g gruyère kaas
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 300 g gemarineerde artisjokharten
  • 150 g zure room
  • 225 g roomkaas
  • 70 g mayonaise
  • 1 knoflookteen
  • Optioneel: Mozzarella of andere kaas
  • Stokbrood of chips

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Ontdooi de spinazie en druk het overtollige vocht eruit. Snijd de knoflook fijn. Mix dan in een schaal de geraspte kazen (houd nog een beetje over van de gruyère), spinazie, uitgelekte artisjokharten, roomkaas, zure room, mayonaise en knoflook. Meng alles goed en doe over in een ovenschaal. Strooi nog wat overgehouden gruyère erover. Laat gedurende 30 min bakken tot de kaas ietwat bruin is. Serveer met brood of chips.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares