Pasta met asperges

Ja, lekker genieten, zo’n zomerse asperge-pasta.

 

 

Dit heb je nodig

  • 120g prosciutto (plakjes)
  • 500g pasta
  • 350g asperges
  • 250g basilicumpesto
  • 1 jalapeño
  • 180g ricotta
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • 1 el verse fijngesneden bieslook
  • 1 zakje parmezaanse kaas  

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes prosciutto op een stuk bakpapier en plaats in de voorverwarmde oven voor 5 tot 10 minuutjes, zodat ze krokant worden. Breng dan de pasta aan de kook in water met wat zout. Kook de pasta al dente. Snijd de onderkant van de asperges eraf (het dikke gedeelte) en snijd de asperges vervolgens in kleine stukjes.

Kook de aspergestukjes gedurende de laatste 2 tot 3 minuten mee met de pasta. Even afgieten, maar bewaar een beetje kookwater voor de saus. Maak vervolgens de saus: snijd eerst de jalapeño in heel kleine stukjes en rasp de citroen. Bewaar de citroen, zodat je het sap nog kan gebruiken. Meng de pasta met de pesto, jalapeño, ricotta, citroenrasp en wat kookwater. Voeg peper en zout toe en pers wat citroensap uit over het mengsel. Serveer de pasta met parmezaanse kaas, de plakjes prosciutto en wat fijngesneden bieslook.

 

Buon Appetito!

 

Door: Meagan Suares

Beeld: Halfbakedharvest