Alaskazalm met soja en sesam
Deze zalm is zo idioot lekker dat je er niet teveel aan moet doen. Ook niet aan de ongerookte versie, trouwens. Zoals dit recept bewijst.
Dit heb je nodig
- 1 Alaskazalmzijde
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel mirin (rijstazijn) of wittewijnazijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 bosui, fijngesneden
- 2 verse chilipepers (groen of rood), ontpit en fijngesneden
- Zoete chilisaus om te serveren
Zo maak je het
Leg de zalmzijde in een ovenschaal of op een plaat met een rand (geen metaal). Meng de sojasaus, chilisaus, mirin en sesamolie en schenk het mengsel over de zalm. Dek de zalm af en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven 180 graden, of gasoven stand 6.
Leg de zalm in een grote braadslede. Besprenkel de zalm met sesamzaad, lente-ui en chilipeper en doe hem 15-18 minuten in de oven. Laat de vis 5-10 minuten afkoelen en serveer met zoete chilisaus.
Door: Redactie Favor Flav
beeld: Egle ma