10 tips voor ‘leftover’ derde kerstdag
Na al dat eten tijdens de kerstdagen, geen inspiratie meer? Dit doe je met al je leftovers.
Met deze tips hoeft dat dus niet en kun je gewoon wat nieuws maken met de kerst ‘leftovers.’
- Serveer de dressing apart van de salade, zodat je de salade kunt bewaren en weer kunt opeten. Best belangrijk na al die kerstkilootjes.
- Heb je nog wat groenten over? Maak dan een lekkere groentesoep. De groenten even bakken in een pan met knoflook en ui, daarna een bouillonnetje erbij en klaar.
- Een ‘leftoverquiche’ doet het ook altijd erg goed. Het enige wat je in huis moet hebben, zijn bladerdeeg en wat eieren. Je kunt de quiche overal mee vullen!
- Oh. Brood van gisteren? Maak er ’s ochtends lekker wentelteefjes van.
- Kaasliefhebbers opgelet! Toch nog niet klaar met al dat lekkere eten? En nog wat kaasjes over?? Doe alle kazen in een pan. Witte wijn, maïzena en een teentje knoflook toevoegen en je kunt lekker kaasfonduen. Met overgebleven rauwkost of brood.
- Mocht er wijn over zijn… Kun je het gewoon invriezen en later gebruiken voor in een risotto bijvoorbeeld.
- Wat vlees of vis over? Heerlijk door een salade, maar ook lekker op een broodje. Je eigen ‘leftoversandwich.’
- Een roerbakje met vlees. Nog wat vlees over? Snijd het vlees in reepjes, een klein beetje sojasaus erbij, wat groenten erbij en noedels of rijst. Heerlijk makkelijke maaltijd voor op de bank, toch?
- Hetzelfde kan natuurlijk ook met pasta. Vlees of vis door de pasta heen. Olijfolie, knoflook, ui en wat chilipeper. Supersimpel. Tip: Nog wat verse kruiden als basilicum over? Doe dat er dan ook bij.
- Fruit over? Maak een lekkere fruitsalade of een gezonde smoothie met melk of gewoon water.
Of…. Je hebt stiekem alles al opgegeten.