AEG X FRANSKA.NL

 

Zomer uit je oven

 

Sven: het leek wel ‘Masterchef’, stond ik daar voor mijn collega’s te koken. Heel spannend.

 

 

Zo ben ik allemaal recepten aan het vormgeven voor onze site en zo sta ik in de kookstudio bij AEG, mijn eigen recept klaar te maken. Samen met vier collega’s koken voor een groot publiek, heel spannend. We hadden ieder onze eigen keuken en uiteraard ons eigen gerecht. Ik koos ervoor om een gerechtje te maken dat goed past bij deze tijd van het jaar. Ik houd erg van vlees, maar deze vegetarische ovenschotel staat ook met enige regelmaat bij ons op tafel.

 

Gevulde courgette­rolletjes uit de oven

 

Dit heb je nodig:

  • 4 courgettes
  • 250 g ricotta
  • 125 g mozzarella
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  •  1 ei 
  • bosje basilicum
  • verse oregano
  • passata (tomatensaus, liefst zelfgemaakt)

 

 


 

Zo maak je het:

Snijd de courgettes (in de lengte) in plakken met een kaasschaaf. Bestrooi de slierten met wat verse peper en een heel klein beetje zout.

 

Gril de slierten in een grillpan tot ze en bruin gestreept motief krijgen. Laat de gegrilde courgettes afkoelen op een bord.

 

Doe de ricotta, mozzarella (kleingesneden/gescheurd), de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en de fijngesneden kruiden in een grote kom. Roer alles goed door elkaar met een vork.

 

Giet een klein beetje passata in een ovenschaal zodat de bodem net bedekt is.

 

Neem 2 of 3 repen courgettes en leg deze in de lengte half over elkaar. Neem nu een volle lepel van het kaasmengsel uit de kom en schep het op de uitgelegde courgettelinten. Rol de courgette op zodat er een mooi gevuld rolletje ontstaat. Doe dit met alle courgettelinten. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet hier wat passata overheen.

 

Strooi er de andere helft van de Parmezaanse kaas overheen en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 ˚C. Bak het in ongeveer 25 minuten af.

Lekker met wat stukken ciabatta en een glas rode wijn.

 

Eet smakelijk!