Weet je wat een lekker stel is?

 

Geen idee hoe het bij jou zit, maar hier op de redactie vinden we eigenlijk alles wat chocolade en hazelnoot als ingrediënten heeft lekker…

 

 

 

Sabrina Russo

 

 

Nodig:

  • 500 g ricotta
  • 50 g pure chocolade 51%
  • 10 cannoli schelpen
  • 100 ml slagroom (niet geklopt)
  • 75 g chocoladepasta
  • 1/2 tl vanille-extract
  • snufje fijn zout
  • handje geroosterde hazelnoten, gehakt
  • poedersuiker

 

Zo maak je het:

Laat de ricotta een nacht in de koelkast uitlekken. Dat doe je door een zeef of vergiet (op een schaal of pan) te bedekken met een kaas/theedoek of keukenpapier en het af te dekken met afdekfolie. Neem een pan met een laagje water en plaats daar een kom in om de helft van de pure chocolade in te smelten (au bain marie) voor 70%. Haal de kom van de pan en voeg vervolgens de rest van de pure chocolade toe. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is en laat het afkoelen tot kamertemperatuur (nog 2-3 minuten). Dip de cannolischelpen aan weerszijden in de chocolade. Laat de overtollige chocolade afdruppelen. Leg ze op een bakplaat met siliconenmatten of bakpapier. Plaats in de koelkast. 

 

Neem nu de rest van de chocolade in de kom en voeg de slagroom toe. Zet de staafmixer op de hoogste stand en klop het mengsel 1-2 minuten tot het stijf is. Breng het over naar een kleinere kom. Voeg de ricotta, chocoladepasta, vanille en zout toe en meng alles door elkaar met een spatel. Neem nu een spuitzak of maak een spuitzak van een ziplock plastic zakje door er een punt af te snijden. Vul de cannolischelpen vanuit het midden naar buiten. Dek de buitenste punten af met hazelnoten. Maak het af met poedersuiker.

 

Eet smakelijk!