Warme wortel-appelsoep

 

Sfeerbeeld: Foxes love lemons

 

Dit heb je nodig


  • 1 el olijfolie
  • 
1 grote ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 5 grote wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 
2 grote appels, geschild en grof gehakt
  • 
1 laurierblad
  • 1 l kippenbouillon
  • 
snufje zout
  • versgemalen peper
  • 2 el magere yoghurt
  • 
1 el gehakte verse peterselie, dille of basilicum ter garnering

 

Zo maak je het 


Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en selderij toe en roer goed door. Bak de ui tot het doorschijnend wordt, niet bruin. Voeg de kerriepoeder, wortelen, appels en laurier toe. Roer goed op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten, voeg dan bouillon en zout toe. Doe het fornuis op een laag vuur. Dek goed af en laat zachtjes koken tot de wortels en appels gaar zijn, 20 tot 25 minuten. Verwijder het laurierblad. Haal de grove stukken wortel en appel uit de pan en pureer deze tot een glad geheel. Voeg weer toe aan de soep. Verwarm de snoep tot een lekkere temperatuur heeft. Voeg wat peper toe voor de smaak. Verdeel de soep over de kommen schep een toefje yoghurt boven op de soep en bestrooi met een klein beetje peterselie, dille of basilicum.

 


Eet smakelijk!