Gouwe ouwe 

 

Lekker makkelijk, zo’n eenpanner. Hoewel ik hem doorgaans toch weer in twee pannen weet te maken. De Tortilla Española. Tenminste, zo noem ik hem altijd al. Of ‘ie officieel Spaans is? Geen enkel idee. In Spanje kreeg ik hem eigenlijk altijd alleen van aardappel en ei. De mijne is een tikje gevulder. Zag je al aankomen zeker? Komt ‘ie. Het recept.

 

Je hebt nodig:

  • 3 grote aardappels (ik neem altijd bintjes)
  • 5 eieren
  • zout en peper
  • een rode paprika in smalle reepjes
  • een flink stuk chorizo (Spaanse worst): ongeveer 300 gram in plakjes
  • een grote ui in ringen
  • lekker wat olijfolie

 

 

Zo maak je hem:

De aardappels snijd je in heel dunne plakjes. Dan bak je ze ik een diepe hapjespan langzaam in olijfolie. Oppassen dat ze niet aanbakken, dus steeds omscheppen totdat ze gaar aanvoelen wanneer je er met een vork in prikt. Ik doe het altijd in etappes. Als er een laag gaar is, leg ik die apart en bak ik de volgende laag.

 

Bij de laatste setjes aardappel bak je de uien, paprika en chorizo mee. Als alles klaar en gaar is, schep je alles bij elkaar in de hapjespan. De eieren mix je lekker naar smaak met peper en zout in een kom. Dat giet je bij het mengsel in de pan.

Laten garen op laag vuur! Als alles bijna gestold is, komt het moeilijkste. Je moet nu de hele handel omkeren en ook de andere kant laten stollen. Niet schrikken als het een beetje uit elkaar valt. Blijft ook wel lekker zo. 

 

En dan eten maar!  Je zou er een groene salade bij kunnen eten natuurlijk. 

 

 

 

Eet smakeilijk!

 

 

 

Door Franska

Fotografie sfeerbeeld: Carmen Vos. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter