Zalm­tartaartje met limoen­mayonaise

 

Dit heerlijke zalmtartaartje wat je in restaurants op de kaart kunt vinden als voorgerecht maak je nu gewoon zelf. Bijvoorbeeld voor een uitgebreide brunch. De venkel geeft er een lekkere bite aan en de limoenmayonaise maakt het lekker fris.

 
Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 250 g rauwe zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 1/2 venkelnol
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 rode peper
  • Sap van een limoen
  • Handjevol bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Limoenmayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • Zest van 2 limoenen
  • Sap van 2 limoenen
  • Handjevol peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

f19_culi-zalmtartaar-ap

 

Zo maak je het
Maak eerst de zalmtartaar. Snijd de rauwe zalm heel fijn en doe dit in een kom. Houd 4 reepjes gerookte zalm achter voor de garnering en hak de rest ook fijn. Meng het geheel door elkaar.

 

Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm. Snijd de lente-ui in ringen en snijd de venkel in heel kleine blokjes. Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout. Zet het mengsel even apart in de koelkast.

 

Voor de mayonaise klop je de eidooier luchtig met de mosterd, de azijn, de limoenzest en wat peper en zout. Klop dit goed door elkaar met een garde en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. 

Blijf kloppen terwijl je de olie toevoegt en voeg net zoveel olie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg de gehakte peterselie en het limoensap toe en breng de mayonaise eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

 

Leg een steekring op een bord en vul hem met de tartaar. Garneer de tartaar met een in elkaar gevouwen plakje gerookte zalm. Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af met gehakte peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept komt uit Pauline’s keuken 
Beeld: ricardocuisine.com