Smaakmaker van ’t jaar

 

Je weet misschien al dat we een jonger zusje hebben op de redactie, maar we hebben ook Bourgondische vrienden. Types die het hebben over bakken in boter, zeggen dat alles lekkerder is met zout en die sporten om zich tegoed te doen aan eten. Neem maar eens een kijkje op FavorFlav.com, als je zin hebt in lekkers. En de makers  van FavorFlav eren dus ook ieder jaar de smaakmakers in de wereld van eten en drinken met de Food Top 100. Natuurlijk wisten wij als eerste wie er ging winnen. Kwestie van gluren. En we wisten nog meer, maar ja het moest geheim blijven. Tot gisteravond. Natuurlijk stond ook Janny in de lijst. Vinden wij niet gek, want wij weten al lang dat je bij Janny moet zijn voor het betere bakwerk. Hieperdepiep hoera, en dit zijn de grootste twintig. Best wel leuk om te weten toch? 

 

 

1. Joris Bijdendijk, chef-kok van het RIJKS. Moet ik nu dus echt naartoe. (zei Franska)

 

2. Yvette van Boven, kookboekenschrijver en tv-kok. Dikke kus. 

 

3. Ruud Zandstra en Styn Claessens, verantwoordelijk voor Kipster Farm.
 

4. Alain, David en Tom Caron, de familie achter Café Caron. Van harte Alain! 
 

5. Janny van der Heijden, Tv- en kookboekenmaker. Hierpdepiep voor Janny. XXX
 

6. Ron Simpson en Julien Zaal, openden het eerste avocadorestaurant van Nederland The Avocado Show.
 

7. Miljuschka Witzenhausen, Tv- en kookboekenmaker.
 

8. Edwin Streep, opende de Vegan Junk Food Bar.
 

9. Team Dahl TV en Maarten Remmers, de makers van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde.
 

10. De Rotterdamse frietbakker Bram Ladage. Mmmm, hier zit een fan (Franska natuurlijk).
 

11. Schilo van Coevorden, Executive chef bij het Conservatorium Hotel.

12. Hans Kuipers, dé man die bepaalt wat we eten op festivals zoals Lowlands.
 

13. Peter en Marieke Lute zetten kruiden op de kaart met de Kruidfabriek, The ARC en Soundbites. (Franska is al honderd jaar gek op Peter)
 

14. Jaap Korteweg, de enige echte Vegetarische Slager.

 

15. Guillaume de Beer, Freek Noortwijk en Johanneke van Iwaarden, de horecaondernemers van Guts & Glory.

 

16. Jacob Jan Boerma, eigenaar en chef-kok van De Leest in Vaassen. (zo’n goeie!)

 

17. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious. Die helaas met pensioen gaat en zo terecht gisteravond een staande ovatie kreeg. XXX voor Makkie.
 

18. Jonnie en Thérèse Boer, je weet wel van De Librije. 
 

19. Roger Bloem en Jean-Paul Schaddé van Dooren, de razende reporters van Cityguys.nl.

 

 

 

Graag gedaan en doe er vooral je voordeel mee ;-)

 

Door Adeline Mans