Geheel op
eigen risico

 

Ben je een serviesliefhebber, wees gewaarschuwd. Ik noem geen namen maar als je al moeite hebt je verzameling te temperen dan is het lezen van dit artikel geheel op eigen risico.

 

f20_wonen_afrikaanse-sferen_ap

 

Sonja: Ik heb mij net ingeschreven voor een cursus keramieken. Wat eigenlijk de schuld is van Lindsay. Wat zij maakt wil ik namelijk ook kunnen! Daarbij lijkt het proces mij zo heerlijk ontspannend, met je handen in de klei en dan ontstaat er ‘ineens’ iets heel moois. Het zal vast niet zo gemakkelijk zijn als het lijkt, maar wie weet ontdek ik een nieuw talent in mezelf. Tot ik het vak in de vingers heb, geniet ik extra van de ontwerpen van Suite on Studio. Wat een hoop prachtigheid!

 

Lindsay Emery is de eigenaar, ontwerper en keramiste achter Suite One Studio. Haar items worden geproduceerd in kleine oplages in haar gezellige studio in North Carolina. Ze werkt alleen met hoogwaardig porselein, maakt haar eigen elegante, kleurrijke glazen, geïnspireerd door waterverfschilderijen, en de finishing touch bestaat soms uit delicate bloemen van echt goud.  

 

‘Weinig dingen maken me gelukkiger dan goed eten, in fijn gezelschap. Ik maak en ontwerp het servies zo speciaal mogelijk, zodat het het decor mag zijn van veel mooie momenten samen. Kortom, ik geloof dat de borden hun plekje bij je aan tafel moeten verdienen, en dat ze samen de maaltijden mooier maken’ aldus Lindsay.

 

Met dat plekje aan tafel zit het wel goed. Het probleem zal, denk ik, vooral zitten in ‘waar laten we dit nou weer?’ Want er is zoveel moois dat het met geen mogelijkheid meer in de kast past. De nieuwste Suite One Studio collectie heeft een gouden randje en vind je hier.

 

Eerder schreef ik al over deze bijzondere keramiekfamilie, en in Milaan werd collega Monique op slag verliefd op een… bordje. Het moet niet gekker worden

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Suite on Studio

witte-balk-met-bol-sonja