Pasta chorizo bolognese

 

Even een makkelijk recept voor vandaag. Lekker met een frisse groene salade!

 

Dit heb je nodig

  • 500 g chorizo
  • 1 tl olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/4 tl gedroogde chilli flakes
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zeezout
  • 125 ml rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 2 tl bruine suiker
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g Buffalo mozzarella

 

Zo maak je het

Snijd eerst de chorizo in stukjes en doe ze vervolgens in de blender en maal ze goed. Pluk de blaadjes van de rozemarijntakken en bak ze ongeveer 30 seconden in een koekenpan met een beetje olijfolie tot ze krokant zijn. Haal de blaadjes eruit en leg ze apart. Voeg dan de chorizo, chili vlokken, fijngesneden knoflook, zout en peper toe aan de pan en bak ongeveer 3 minuten. Vervolgens voeg je de wijn toe en laat het even een minuutje koken. Dan gaan de tomatenblokjes en bruine suiker erin.  Laat dit met de deksel erop 5 minuutjes lekker borrelen op lager vuur. Wanneer de saus goed ingedikt is, is-ie klaar. Kook de pasta 6-8 minuten in kokend water met wat zout. Bewaar een beetje kookvocht om de saus eventueel iets smeuïger te maken. Doe op de borden pasta, een flinke lepel saus, stukjes mozzarella, de krokant gebakken rozemarijn en maak af met peper en zout naar smaak.

 

 

Buon appetito!