Jachtschotel

 

Voor deze makkelijke maandag maken we een heerlijke jachtschotel. Snijd vlees en groente de avond van tevoren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de boel in de pan doen en verplaatsen naar de oven.

 

Dit heb je nodig

voor 6 personen

  • 800 g mager rundvlees
  • 2 el bloem
  • Olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 selderijstengels
  • 4 wortels
  • 4 tomaten, gesneden
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml rundvleesbouillon

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het rundvlees in stukjes van 1 cm en leg ze in een kom met de bloem. Doe de olie in de pan en zet op hoog vuur. Als de olie warm is voeg, je het rundvlees toe en bak je het 5 minuten, tot het vlees mooi bruin is aan alle kanten. Haal uit de pan, leg op een bordje en zet aan de kant.

 

Pel en snijd de knoflook en selderijstengels fijn, en snijd de wortels in stukjes van 2 cm. Voeg meer olijfolie toe aan de pan en bak de groenten tot ze zacht zijn.

 

Doe het rundvlees terug in de pan en voeg de tomaten en wijn toe. Als de wijn geabsorbeerd is, voeg je de rundvleesbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en doe alles in een ovenschaal. Laat 1 uur in de oven staan.

 

PS: serveer met aardappelpuree en een lekkere rode wijn.

 

Eet smakelijk!

Beeld: Jamie Oliver