Pomodori ripieni

Huh? Wat zeg je? Gevulde tomaat! Maar dan op z’n Italiaans. Dus extra lekker natuurlijk. En een klein feestje.

 

 

 

 

Hèhè, een gevulde tomaat… hoe bijzonder is dat eigenlijk? Kennen we toch allemaal? Maar niet deze, denk ik zomaar. De verrukkelijke Italiaanse variant met tonijn, ansjovis en ei. En trouwens? We weten allemaal dat je een tomaat kunt vullen, maar hoe vaak doe je het eigenlijk? En dat terwijl het zo lekker is. En leuk op je bord. Dus… komt-ie:

 

Dit heb je nodig:
* 1 grote (of 2 middelgrote) tomaat per persoon
* 150 g tonijn in olie (uit een blikje) uitgelekt en met een vork fijngeprakt
* 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes
* 2 tl kappertjes (uitgelekt)
* 4 ansjovisjes uit olie (uit een potje of blikje) heel fijn gesneden
* blaadjes van 2 takjes tijm, fijngesneden
* 150 g lekkere mayonaise (of twee grote eetlepels)
* zout
* versgemalen zwarte peper

 

Zo maak je ze:
Snijd de kapjes van de tomaten af en laat het groen eraan zitten. Haal met een lepeltje de hele vulling uit de tomaat. Bestrooi de tomaten aan de binnenkant met wat zout.
Meng alle ingrediënten tot en met de mayonaise. Doe er dan naar smaak wat versgemalen peper bij. Schep het mengsel in de uitgeholde tomaten. Hoedjes erop. En klaar is-ie.

 

Buon appetito!

 

PS
Het groen van de hoedjes niet opeten natuurlijk. En alles wat je uit de tomaten hebt gehaald, gooi je lekker bij de pasta.

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska