Kiplekker

 

Oosterse kip, een heerlijk en makkelijk recept voor de zaterdagavond.

 

 

Dit heb je nodig

  • 6 el sojasaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 3/4 el appelciderazijn
  • 2 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 tl versgemalen germer
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 2 el maiszetmeel
  • 125 ml, of meer als het nodig is om de saus uit te dunnen
  • voor de kip en groenten
  • 2 middelgrote kippendijen of -borsten, gesneden in blokjes
  • zout & peper
  • 1,5 kop broccoliroosjes
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 0,5 groene paprika, in stukken (optioneel voor extra kleur)
  • 2/3 kop gebrande ongezouten cashewnoten
  • optioneel
  • geroosterde sesamzaadjes en gehakte bosuitjes

 

Zo maak je het

Breng in een middelgrote pan op een middelmatig vuur de sojasaus, hoisinsaus, azijn, honing, sesamolie, knoflook, gember, maiszetmeel en water bij elkaar. Laat het sudderen, roer vaak tot de saus verdikt is en er luchtbellen omhoog komen. Verwijder de pan van het vuur en zet opzij. 

 

Voor de kip en de groenten

Verhit de oven op 200 graden. Neem een bakplaat en bedek hem met bakpapier. Kruid de kip met zout en peper en lepel aan beide kanten wat saus over de kip. Houdt tenminste de helft van de saus over voor later. Bak de kip in een voorverwarmde oven 8 minuten en haal vervolgens de bakplaat met de kip uit de oven. Voeg nu de broccoli, paprika en cashewnoten toe. Voeg ook de rest van de saus toe. 

 

Zet de bakplaat terug in de oven en bak en voor nog een 8-12 minuten. Verwijder de pan uit de oven. Serveer de kip met rijst en garneer hem af met sesamzaadjes en/of bosui (indien gewenst).

 

 

Eet Smakelijk!

Credits: therecipecritic.com