Ontbijtje op bed

Heb je nog noten of rozijnen in de kast liggen? Voeg die er dan lekker aan toe.

 

 

Dit heb je nodig

  • 100 g amandelmeel
  • 75 g havermeel
  • 25 g havermout of havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 1 kleine appel
  • 1 el kokos- of olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het amandelmeel en havermeel in de beslagkom en schep goed door. Voeg hier de havermout/havervlokken en het bakpoeder aan toe en meng de ingrediënten door elkaar.

 

Schenk nu de melk bij het meel en roer tot een beslag. Breek het ei boven de kom en kluts door het beslag.

 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de appel, olie, honing, kaneel en zout toe en schep door het muffinbeslag.

 

Vet de muffinvorm in, of gebruik muffinpapiertjes en doe die in de muffinvormpjes. Schenk nu het beslag in de vormpjes, zorg dat je deze tot 2/3 vult met het beslag. Maak het af met wat havermoutvlokken.

 

Schuif de muffins in de oven en bak ze in 25 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als de muffins toch nog iets langer in de oven moeten – elke oven is weer anders – dek ze dan af met een stukje aluminiumfolie.

 

Eet smakelijk!