Mac ‘n cheese-balletjes

Met de originele mac ‘n cheese kun je alle kanten op: vandaag maken we er heerlijk krokante balletjes van.

 

 

Dit heb je nodig

  • 420 g mac ‘n cheese (hier is het recept)
  • 1/4 rode peper, fijngesneden
  • 85 gram naturelchips
  • 50 gram Panko (Japans paneermeel)
  • 2 eieren, geklopt
  • (frituur)olie

 

Zo maak je het
Voeg de gekoelde mac and cheese samen met de peper. Maak balletjes van de mac ‘n cheese met een diameter van 2,5 cm. Leg ze op bakpapier.

 

Neem een kom en kruimel de chips samen met de Panko. Rol dan de balletjes in de eieren en rol ze vervolgens door het chipsmengsel. Leg ze daarna weer op het bakpapier.

 

Neem een (frituur)pan en zorg voor genoeg olie zodat de balletjes ondergedompeld kunnen worden. Verhit de olie op 175 graden. Frituur de mac ’n cheese-balletjes 30-45 seconden, of tot ze goudbruin zijn.

 

Eet smakelijk!