Nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Probeer deze heerlijke pasta eens…

 

 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 

Voor de kip

 

  • 400 gram kippenborstfilet
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 verse rode pepers (in de lengte gehalveerd)
  • 8 rijpe sherry tomaten

 

Voor de pasta en pesto

 

  • 250 gram sperzieboontjes
  • 1 bos verse basilicum
  • 50 gram amandelen (zonder schil)
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 300 gram verse lasagnevellen
  • 200 gram babyspinazie

 

Extra: Deegroller, zwarte peper, zeezout, bakpapier en keukenmachine 

Leg op een stuk bakpapier de kip met zeezout, zwarte peper, venkelzaad en de rozemarijn blaadjes. Leg over de kip nog een stuk bakpapier en sla hem plat met de deegroller tot 1,5 cm dik. 

 

Leg de kip in een koekenpan met de olijfolie, 4 (ongesneden) knoflookteentjes en gehalveerde rode pepers. Draai na ongeveer 3-4 minuten om tot allebei de kanten van de kip goud bruin zijn.

 

Kook de boontjes 6 minuten in gezouten water. 

 

Pesto

Bewaar een paar basilicumblaadjes voor de garnering. De rest gaat in een keukenmachine samen met de amandelen, Parmezaanse kaas, olijfolie, teentje knoflook en citroensap. (Je kunt natuurlijk ook kant en klare pesto nemen)

 

Snijd de lasagnevellen in brede repen (hoeft niet zo precies) en doe ze bij de boontjes om nog een paar minuten mee te koken. 

 

Halveer een kwart van de tomaten en doe die in de pan bij de kip. Schep alles in de pan even door elkaar.

 

Voeg de babyspinazie nu ook toe aan de pan met de pasta en boontjes en giet de pan na een minuut af. Let op! Bewaar 200ml van het water. Pasta, boontjes en spinazie op een grote ondiepe schaal scheppen. Schep dan de pesto erover en meng alles door elkaar. Nog niet smeuïg genoeg? Meng er dan wat van het bewaarde kookwater doorheen. 

 

Snijd de kippenborst in stukken en serveer met de rest van de tomaten boven op de pasta. Maak het gerecht af met de overgebleven basilicum blaadjes en Parmezaanse kaas.

 

 

 

Eet smakelijk!

 

Jamie’s 15-Minute Meals boek €19,99