Krokante kaasballetjes

Vrijdagmiddag, tijd voor een vette snack. Kaasballetjes dit keer. Kan ook als voorgerechtje trouwens. Lékker, dit!

 

 

Dit heb je nodig

  • 100 g fetakaas
  • 130 g geraspte belegen kaas
  • 100 g cheddarkaas
  • 2 eieren
  • 40 g zelfrijzend bakmeel
  • scheutje melk
  • versgemalen peper
  • bloem
  • zonnebloemolie
     

Zo maak je het

Pak een grote kom en rasp de cheddarkaas erin. Verbrokkel de feta en doe erbij en voeg ook de geraspte kaas erbij. Voeg één ei en het eiwit van het andere ei erbij. Voeg het zelfrijzend bakmeel, een scheutje melk en wat versgemalen zwarte peper erbij en meng het goed door elkaar.

 

Dek de kom af met vershoudfolie en zet 3 kwartier in de koelkast. Dit zal helpen bij het in vorm brengen van de kaasballetjes. Vorm dan kleine balletjes van het kaasmengsel en rol ze door wat bloem. Bak de kaasballetjes in een pan met veel olie tot ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de olie goed heet is, anders worden de balletjes niet goed krokant. Leg de gebakken kaasballetjes op wat keukenpapier en laat ze even uitlekken.

 

Eet smakelijk!

 

Tip: Serveer de kaasballetjes met een partje citroen of met een lekker dipsausje.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl