Zelf limonade maken is ontzettend makkelijk. Maak meteen iets meer siroop, dan heb je er langer plezier van. In de koelkast kun je het goed bewaren.

 

Dit heb je nodig:

  • 130 g suiker (liefst zo fijn mogelijk)
  • 160 ml water 
  • 250 g bosbessen 
  • 1 tl citroenzest
  • 200 ml citroensap
  • ijsblokjes
  • bronwater

 

Zo maak je het:

Voeg suiker, water, bosbessen en citroenzest samen in een pan. Kook op middelmatig vuur en laat het 5-10 minuten sudderen of tot de suiker smelt en de bosbessen beginnen te barsten. Verwijder de pan van het vuur en giet het mengsel door een fijne zeef. Laat de bosbessensiroop helemaal afkoelen.
 


 
Doe de siroop samen met het citroensap in een blender en mix goed. En klaar ben je! Bewaar het in een schone fles in de koelkast. Doe wat siroop in een groot glas met een paar ijsblokjes, leng aan met bronwater en klaar is je sparkling lemonade.

 

Cheers!

 

Recept: chelseasmessyapron.com