Gefrituurde Mexicaanse wraps

 

Zet je frituur maar aan, hier komen de lekkerste Mexicaanse pulled-pork-tortilla’s!

 

 

Dit heb je nodig

  • 200 ml chipotle-saus (heet!)
  • 100 g groene peper, gehakt
  • 1 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 500 g pulled pork 
  • 250 g queso fresco of andere witte kaas
  • 1 el versgemalen peper
  • 12 maistortillas
  • plantaardige olie om in te frituren
  • En voor het serveren: salsa, guacamole, koriander, gesneden jalapeno.

                                   

Zo maak je het
Meng in een grote kom de chipotle, groene peper, knoflookpoeder, komijn, chili- en paprikapoeder. Voeg de pulled pork en kaas toe. Hou wat kaas over voor de garnering. Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 12 gelijke delen, vul de tortilla, rol en vouw hem goed dicht. Leg de naadzijde naar beneden op een grote plaat. Neem een pan en verhit de olie. Frituur nu de wraps ongeveer 2 minuten tot de vulling warm is en de tortilla’s goudbruin. Laat ze goed uitlekken en serveer onmiddellijk. 

 

Tip
Om de tortilla’s makkelijk op te rollen kun je ze eerst even warm maken in bijvoorbeeld de magnetron.

 

Eet smakelijk!