Limoncello pavlova

 

Bij Limoncello denk ik meteen aan zomer, vakantie, zon. Al heb ik er ook geen enkel bezwaar tegen om het in de winter te drinken. Als het maar lekker koud is. En in deze pavlova… feestje! Mag van mij ook nog best een bevroren glaasje van dat lekkere spul bij. Kom maar op!

 

Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur in de oven

 

Dit heb je nodig

  • 4 verse eiwitten
  • 200 g kristalsuiker + 1 el kristalsuiker voor de slagroom
  • 10 g maïzena, gezeefd
  • snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 3-4 el Villa Massa Limoncello
  • 320 g lemoncurd (1 pot)
  • 250 ml slagroom
  • 50 g amandelschaafsel

 

Extra benodigdheden

  • mixer
  • bakpapier
  • garde

 
Zo maak je het

Pavlova
Verwarm de oven voor op 100°C.

Klop in een kom de eiwitten stijf met de mixer. Het is belangrijk dat de kom schoon, droog en vetvrij is! Anders krijg je geen mooi luchtig schuim.

Zodra de eiwitten goed stijf geklopt zijn (check door de kom ondersteboven te houden of het schuim er niet uit valt), voeg je al kloppend beetje bij beetje suiker, maïzena en zout toe. Klop goed zodat de suiker de tijd krijgt om op te lossen in het opgeklopte eiwitschuim. Voeg de citroenrasp en 1 tl limoncello toe.

Spatel het schuim op een hoop in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het schuim vanuit het midden uit tot een cirkel van ± 30cm. Laat aan de buitenkant een rand staan. Zet de meringuetaart in het midden van de oven en bak in 2 uur gaar. Laat afkoelen.

 

Topping
Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en laat afkoelen. Klop de slagroom met 1 el kristalsuiker op en zet koel.

 

 

Klop vervolgens met een garde de lemoncurd los en voeg 3-4 el limoncello toe. Verdeel de lemoncurd over de taart, lepel de slagroom er ook over.

 

Buon appetito!

Fotografie: NINALOVESFOOD