Funghi cremosi

 

Vandaag natuurlijk het favoriete recept van Franska.nl. Natuurlijk is het Italiaans. Want die jongens (en meisjes) daar kunnen er wat van. Van genieten. Mmm…

Dit heb je nodig

voor 4-6 personen

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 250 g (1 doosje) witte champignons, heel of gesneden, wat jij wil
  • 2 knoflookteentjes, gesneden
  • 125 ml slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g zachte roomkaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden (tijm, basilicum, rozemarijn, salie)
  • ½ tl zout
  • ¼ tl peper
  • Peterselie om te garneren

 

Zo maak je het

Doe de boter en olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en bak zo’n 5 minuten. Doe de knoflook erbij en bak nog even mee.

 

Voeg de slagroom, Parmezaanse kaas, roomkaas, Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Roer de champignons en verhit tot de saus begint te borrelen.

 

Garneer met een beetje gehakte peterselie en serveer direct.

 

 

Buon Appetito!

 

Recept: therecipecritic.com