Die lekkere rooksmaak aan alles wat je op de barbecue klaarmaakt, daar kan toch niets tegenop? Dus hop hop, rooster schoonmaken, zakkie houtskool kopen en aan de slag!

 

 
Dit heb je nodig:

  • 6 – 8 maiskolven, blad eraan laten
  • 90 g cashewnoten
  • 5 knoflooktenen, gehakt
  • 60 ml water
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 tl maple siroop
  • 1 el limoensap
  • Zeezout + zwarte peper naar smaak
  • 1 tl Sriracha of een andere hete saus, naar smaak
  • Snufje chilipoeder, gerookte paprikapoeder en komijn

 

Voor het serveren (optioneel)

  • Limoensap
  • Chilipoeder
  • Koriander of peterselie

 

Doe de cashewnoten in een kom en giet er kokend water op. Laat ze 45 min. tot een uur staan. Dek niet af. Laat ze goed uitlekken en zet apart. In de tussentijd kun je de maiskolven voorbereiden. Leg ze ongeveer 10 minuten in een bak koud water. Zo voorkom je dat de kolven verbranden als ze boven het vuur liggen. Leg de mais op een bakplaat. Begin met voorverwarmen van de gril. Doe de cashewnoten in een blender samen met de knoflook, water, 1 theelepel olijfolie, maple siroop, limoensap, zout, peper, Sriracha en de overige kruiden. Maal tot een glad mengsel. Als het te dik is kun je meer water toevoegen en proef even op zout.

 

Plaats de mais op de grill met het blad eraan. Laat ze 7-8 minuten bakken en draai ze daarna om. Als de bladeren bruin zijn vouw je ze om. Smeer de maiskolven in met de rest van de olijfolie en leg ze terug op de grill. Blijf de kolven ronddraaien totdat ze lekker goudbruin en gaar zijn. Serveer met de aioli, limoensap, chilipoeder en bestrooi met wat koriander of peterselie. 

 

Eet smakelijk!

 

Beeld en recept van Minimalistbaker.com