Blij ei

Blijer dan met een ei begin je de zondag niet. Zeker niet omdat deze 3 varianten a) erg lekker zijn en b) een groots effect op je bord hebben.

 

 

 

Cupcake 2.0: ei met spek

Dit heb je nodig (p.p.)

  • 2 plakjes spek
  • ei
  • Optioneel: tuinkruiden, tomaat, geraspte kaas, lente-ui

 

Zo maak je het

Vet je muffinvorm in, bekleed elk kuiltje met een plakje spek, belangrijk dat de spek ook goed de bodem bedekt (anders valt je eitje eruit). Doe er eventueel wat tomaat en kaas op en breek je eitje erover. Laat de eieren in een voorverwarmde oven op 180 graden in circa 12-15 minuten stollen. Garneer het met de tuinkruiden of een beetje peper.

 

 

Gezond: avocado met ei

Dit heb je nodig (p.p.)

  • halve avocado
  • plakje gerookte zalm
  • ei
  • verse bieslook
  • peper & zout

 

Zo maak je het

Warm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado door de helft en haal de pit en wat vruchtvlees eruit. Leg er het plakje zalm in en tik het eitje er overheen, voeg wat peper en zout naar smaak toe. Schuif het in de oven op 170 graden voor ongeveer 10 minuten. Hak de bieslook en strooi het er overheen.

 

 

Luxe broodje ei

Dit heb je nodig (p.p.)

  • afbakbroodje naar keuze
  • plakje ham
  • plakje kaas
  • groot ei
  • kruiden naar wens, zoals zout, peper en Italiaanse kruiden

 

Zo maak je het

Snij de bovenkant van het broodje af en verwijder de binnenkant. Zorg ervoor dat je geen gat maakt in de bovenkant. Leg een plakje ham en kaas op de bodem, tik het eitje er overheen en leg nog een plekje kaas on top. Leg het broodje in een ovenschaal, zodat je het halverwege het bakken makkelijker met aluminiumfolie af kunt dekken. Zorg dat je de dekseltjes mee bakt maar er gewoon naast legt. Bak de broodjes (zonder ze af te dekken) in 10-15 minuten op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Dek dan de broodjes af met folie en bak ze nog zo’n 15 minuten. Het ei gaart nu verder, maar de broodjes zullen niet verder kleuren. Door een prikker te gebruiken kun je controleren of het ei gaar is, het voelt dan stevig aan.

 

We zijn benieuwd voor welk ei jij gaat!

 

Eet smakelijk!