Dippen met die kip!

 

Mensen het is weer vrijdag. Tijd voor een lekkere snack! We maken kipstukjes met knoflook en Parmezaanse kaas. En dan dippen in homemade cocktailsaus.

 

 
Dit heb je nodig

  • 750 g kipfilet
  • 75 g gesmolten boter
  • 4 teentjes knoflook, gesneden
  • 175 g bloem
  • zout & peper
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • snufje paprikapoeder
  • 150 g panko*
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas 
  • olie om in te frituren

 

Voor de cocktailsaus

  • 8 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el whiskey
  • 5 el geklopte slagroom
  • versgemalen zwarte peper

 

Zo maak je het

Snijd de kipfilets in flinke stukken. Mix de gesneden knoflook in een kom samen met de gesmolten boter. Pak een andere kom en meng hierin de panko, Parmezaanse kaas, gedroogde basilicum en het paprikapoeder door elkaar. Doe de bloem in een derde kom. Neem nu de kipstukjes en haal ze door de bloem, daarna door het boter-knoflookmengsel en dan door de panko mix. Frituur nu de kip ca 12 minuten in de hete olie (160 ˚C).
 

Maak ondertussen de saus. Roer mayonaise, ketchup, gembersiroop en whisky door elkaar en spatel hier de slagroom door. Maak af met wat gemalen zwarte peper. 

 

*Panko is broodkruim, te koop in de grotere supermarkten.

 

Dip ze!

 

bron: therecipecritic.com